NEW YORK

Vår resa till New York blir lite längre än vad vi tänkt. Instängda, utstängda, avstängda sitter vi här och invänter monsterorkanen SANDY. Vi skulle ha åkt hem om några timmar men här blir vi kvar. Tidigast kommer vi hem på torsdag fm.
 
Hur som helst har vi hittills haft en helt fantastisk vecka som började i måndags.
Direktflyg från Arlanda med United Airlines tog lite drygt 8 timar så vi landade redan klockan 12 mitt på dagen på Newark. Tåg till Penn Station och sedan vidare med tunnelbanan till Grand St, där vår landlord väntade på oss. Vi hyrde lägenhet denna gång nämligen. Mitt i Little Italy eller snarare Chinatown.....
Helt suveränt läge om man gillar SOHO. Och det gör i alla fall jag.
 
Mycket shopping har det blivit. Dollarn är ju såååå billig nu :-)
Jag älskar att man kan köpa mina favorit Lewis jeans för 39 ynka dollar. DVS inte ens 280 kronor. Så det blev blå, svarta och gråa. Och så ett par blåa till...
 
 
Skor, stövlar, boots och kängor får också följ amed hem till Svedala. ( När vi nu kommer hem ) 
 
 
Förutom att shoppa har vi hunnit med en del annat också.
 
Vi har varit uppe och gått  på "The High line" - en gammal järnväg som gjorts om till promenadväg. Vi avslutade vår promenad vid 14 th street och käkade middag i Meat Packing district.
 
 
 
 
 
Meat Packing
 

Jag gillar det här stället. Jag gillar det jättemycket. Det har förändrats rätt mycket sedn jag var här sist för ganska precis 3 år sedn. Massor av coola butiker, marknader, barer och resturanger har öppnat. Men vi har vår favorit!
Utsökta coctails och en utsikt som inte går av för hackor.
 
 
 
 
                 
Central Park
 
 
 
 
Lunch med vin i C.P
 
 
Och så kom SANDY.....
Monsterstormen som är på väg. Eller rättare sagt orkanen.
 
På söndagen fick jag ett mail från flygbolaget om att vår flight hem på måndag ( idag) är inställd. Fick hjälp av Catharina hemifrån att boka om och blev ombokade till Lufthansa samma dag!!??? Hur konstigt var inte det. Svårt dock att dirigera det hela härifrån. Så vi fick helt enkelt lämna Manhattan, vilket vi ändå var tvungna att göra eftrsom vi skulle bli evakuerade då vi bodde i den sk "ZON A", och ta en taxi till flygplatsen för att boka om våra biljetter där. 
Kön till United Airlines diskar var låååååååång. Pratade med en kille som stod ca 400 peroner före mig som sa att han köat i dryga 3 timmar och hade inte ens kommit halvvägs. No thanks!
 
Letade upp Lufthansas disk och där var det inga alls i kö. :-) Blev direkt ombokade till onsdag kväll i stället då det var helt fullt på söndag kvällens flightr. De sista planet på flera dagar skulle få lyfta klockan 19.00, så alla, vrkligen alla biljetter till hela Europa var helt fullbokade.
 
Tog ett snabbt beslut att boka ett hotel nära flygplatsen här i New Jersey så att vi snabbt kan ta oss dit OM vi kommer i väg snabbare eller att vi måste dit och boka om biljetter igen. Det går nämligen inte att komma fram på deras telefoner. Kanske inte så konstigt...
 
Ja så då sitter vi nu här och tittar på hur vinden bara ökar och ökar. Ganska mäktigt oh häftigt men jag börjar inse att det faktiskt kan bli riktigt farligt där ute.
Har varit ute några gånger och känt på vinden.... GALET är bara förnamnet och då har det ännu inte börjat.
Bara några timmar kvar nu.
 
Over and out.